YAMAHA NS5000 MUSTA HIGH-END KAIUTIN

Absoluuttista laatua ja kauneutta - heti kuunneltavissa Helsingin myymälässä!

15000.00 €  / PARI
 PARI 

TUOTEKUVAUS

usien elementtien nopeus on verrattavissa Berylium elementtien nopeuteen

Yamaha NS-5000-mallin diskantti-, keskitie- ja bassokartioissa käytetty materiaali on 100% tehty Japanissa luodusta synteettisestä ZYLON®-kuidusta, joka on luokiteltu maailman vahvimmaksi** ja joka parantaa entisestään elementin optimaalista joustavuutta. Pehmeä diskanttikupolikalvo osaltaan vaimentaa taajuusvasteen nousuja ja laskuja, joita syntyy kalvon luontaisessa resonanssissa. Kun hyödynnetään ZYLONIN® korkeaa Berylliumiin verrattavaa akustista nopeutta saavutetaan huomattavan tasainen taajuusvaste, yhtenäinen äänensävy sekä sama akustinen nopeus koko taajuusalueella.  Tämä kaikki tarkoittaa mukavaa kuuntelukokemusta ja huolellisen tarkkaa korkeimman tason äänentoistoa.

 

 

Juuri kehitetty R.S. (Resonance Suppression)-kammiot eliminoivat keski- ja korkeataajuuksissa esiintyviä ei-toivottavia resonansseja

Diskantti- ja keskitie-elementtien takaosaan on sijoitettu R.S-kammiot, jotka eliminoivat kalvon taakse syntyvää putkiresonanssia. Kaksi erikoismuotoiltua putkea, jotka ovat asetettu patentoidun akustisen analyysimme mukaisesti, kumoavat putkiresonanssin.  R.S-kammioilla saavutetaan korkeampi resoluutioinen äänentoisto, kuin saavutetaan käyttämällä suurta määrää ääntä vaimentavaa materiaalia kotelon sisällä, jolla pyritään tasoittamaan kaiutinelementtien taajuusvasteita mutta samalla heikennetään äänen pieniä vivahteita.

 

 

30cm. (12"), 3-tie jalustakaiuttimien suunnittelu perustuu legendaariseen NS-1000M kaiuttimiin.

NS5000-mallin kehityksen aikana tehtyjen useiden kotelomallien huolellisen tutkinnan tuloksena valitsimme jalustakaiutin kotelomallin, kuten aikanaan Yamahan legendaarisessa NS1000-mallissa (julkaisu 1974) käytettiin. Tämän bassorefleksikotelon sisätilavuus on 65 litraa, joka on pienin mahdollinen koko, kun käytössä on 12" (30cm) 3-tie rakenne. Kotelo on kasattu vankasti yhteen 3-suuntaisella jiiriliitos tekniikalla sekä muilla perinteisillä käsityömenetelmillä. Koteloa vahvistaa FEM-analyysin perusteella sijoitetut poikkipalkit, jotka eliminoivat kotelon pintojen aiheuttamia viivästyneitä värinöitä. Tämän lisäksi Twisted Flare Port refleksiputki estää putken aiheuttamaa ylimääräistä ääntä, jota syntyy refleksiputken molemmissa päissä, joka on ominaista bassorefleksirakenteelle.  Twisted Flare Port- refleksiputkella voidaan parantaa matalien taajuusalueiden resoluutiota sekä parantaa signaalikohinasuhdetta entisestään.

 

 

Huolellisesti muotoiltu laminoitu kotelo, joka on valmistettu japanilaisesta Hokkaidon saarella kasvavasta valkoisesta koivusta.

Valitessamme NS5000-kaiuttimen kotelomateriaalia tutkimme kattavasti erimateriaalien mekaanista lujuutta sekä akustisia ominaisuuksia. Päädyimme japanilaiseen Hokkaidon saarella kasvavaan valkoiseen koivuun, jota käsiteltiin poistamalla huolellisesti kaikki oksat ja reiät puutavarasta, joka on pitkäikäisyyden kannalta välttämätöntä. Kaiuttimen etulevypaneeli on paksuudeltaan 29.5mm ja viisi muuta kotelosivua on paksuudeltaan 20mm (ilman maalipohja ja pintamaalikerrosta). Näin saavutetaan jäykkyys koko kotelolle.

 

Kehitimme akustisen vaimentimen, joka eliminoi äänen vaimennuksia, elvyttääkseen musiikin alkuperäisen läsnäolon.

Käytetty kotelo muoto yhdistää sisäiset seisovat aallot määrätyllä taajuudella, jotka kumotaan Yamahan kehittämän resonanssiputken avulla. Tämä mahdollistaa sen, ettei kotelon sisällä tarvita enää valtavaa määrää vaimentavaa materiaalia. Tällä saavutetaan seisovien aaltojen eliminointi hämmästyttävällä tehokkuudella ja tarkkuudella, jotta musiikin läsnäolo on energia rikasta, joka aikaisemmin menetettiin äänenvaimennuksen myötä.

 

 

Kotelon Pianomusta viimeistely parantaa signaali-kohina suorituskykyä ja tuo ylellistä omistajuuden iloa.

Jokainen kotelon kuudesta pinnasta on viimeistelty Pianomustalla pinnalla, jonka luomisessa on käytetty samoja pohjamaali- maali- ja kiillotusprosesseja kuin käytetään Yamahan kuuluisissa flyygeleissä.  Tasainen ja kova pintakalvo lisää entisestään kotelon yleistä jäykkyyttä ja samalla vaimentaa hienoimpia pintavärinöitä, joka osaltaan lisää korkeiden äänien toistoa ja parantaa huomattavasti signaali-kohina suorituskykyä.

 

 

Taajuuksia jakava jakosuodatin

Kaikki NS5000-kaiuttimen elementit on kytketty positiivisessa vaiheessa yhdellä johdotuksella, jotta kuuntelukokemus olisi luonnollinen ja miellyttävä. Sen taajuuksia jakava jakosuodatin on asennettu kaksipuoleiselle painetulle piirilevylle, jossa on erityisen paksut, 140μ kuparitiehyet. Käytetyllä lyhyellä piirilevyn signaalireitillä minimoidaan äänidata menetykset soiton aikana. Lisäksi signaalihävikin minimoimiseksi käytämme suotimen yhteydessä vain laadukkaimpia komponentteja, kuten saksalaisen Mundorfin valmistamaa MCap SUPREME EVO-kondensaattoria, joka tunnetaan myös äänikomponenttien huippuna.  Mundorf's MResist SUPREME -vaimennin ja bassokaiuttimen kelaa, joka painaa jopa 1.6kg.

ARVOSTELE TUOTE TAI KYSY TUOTTEESTA

Saatavuus

Verkkokaupasta:  5 arkipäivää
Helsingin myymala:  Saatavuus?
Tampereen myymala:  Saatavuus?
Turun myymala:  Saatavuus?
Jyvaskylan myymala:  Saatavuus?
Kuopion myymala:  Saatavuus?
Oulun myymala:  Saatavuus?

Tarvitsetko lisätietoja tuotteesta?

Ota yhteyttä henkilökuntaamme mikäli tarvitset lisätietoja tästä tuotteesta. Asiantuntijamme auttavat mielellään sinua askarruttavissa kysymyksissä!

Pekka Jääskeläinen
AV-asiantuntija
0445668452
pekka/jaaskelainen//hifistudio/fi
Lauri Eskola
Kauppias, osakas
0408427125
lauri/eskola//hifistudio/fi
Matti Nieminen
AV-asiantuntija
0503248766
matti/nieminen//hifistudio/fi
Matti Kettunen
Kotiteatteri/projektorit ja monihuonejärjestelmät
Lomalla 25.7 saakka, 0400503432
matti/kettunen//hifistudio/fi