Ilmainen toimitus | 100% tyytyväisyystakuu

14/30/60 päivän rahat takaisin-takuu | Elinikäinen tekninen tuki | HifiStudion kaiutintakuu 5 vuotta | Varaa kotikäynti

GRADIENT HELSINKI 1.5 KIILTOVALKOINEN

Gradientin veistoksellinen lattiakaiutin ainutlaatuisella tekniikalla!

2890.00 €  / KPL
 KPL 

TUOTEKUVAUS

Gradient Helsinki - kaiuttimen ainutlaatuisen muotoilun taustalla on pitkä tutkimus huoneen ja kauittimen yhteisvaikutuksesta. Kaiuttimen muoto ei ole ainoastaan silmänilo, vaan jokaisen yksityiskohdan takana on tekninen perusta. Tuloksena on kaiutin, joka tuo parasta ääntä kaikenlaisiin kuuntelutiloihin. Gradient Helsinki on kerännyt pienessä ajassa suuren määrän palkintoja ja huippuarvosteluja alan johtavilta lehdiltä.

HALLITTU SUUNTAAVUUS

Gradientin päämääränä on ollut kehittää kaiuttimia, jotka ovat mahdollisimman riippumattomia kuunteluhuoneesta. Tällöin äänen suuntaavuus huoneessa on erityisen tärkeää. Suuntaamalla enemmän ylä- ja keskialueen ääntä kuuntelijaa kohti ja vähemmän heijastaville seinille, kuullaan enemmän alkuperäistä äänitettä ja vähemmän huoneen vaikutusta äänitteseen.

Gradient Helsinki - mallissa käytetään Gradientin kehittämää akustista resistanssikoteloa keskiäänielementille.  Koteloinnin ansiosta kaiuttimen säteilykuvio on kardioidi eli hertta. Diskanttielementti on asennettu sille kehitettyyn suuntaimeen, muodostaen niin ikään kardioidi- säteilykuvion.

Yli 200 Hz taajuuksilla Gradient Helsinki säteilee ääntä siis pääasiassa eteenpäin. Sivulle ja taaksepäin säteily vaimenee voimakkaasti päinvastoin kuin tavallisissa kaiuttimissa, jotka säteilevät hallitsemattomasti ääntä myös taaksepäin. Takasäteilyn teho on alle sadasosa etusäteilystä. Johtuen Helsinki-mallin muotoilusta, kaiuttimesta itsestään tai lähipinnoista heijastuu kuuntelupaikalle ääntä äärimmäisen vähän.

DIPOLi BASSO

Tavallinen koteloitu kaiutin säteilee matalia taajuuksia kaikkiin suuntiin. Seisovia aaltoja syntyy silloin kolmessa suunnassa: samansuuntaisten seinien sekä katon ja lattian välille. Näistä kuuntelun kannalta hankalin on lyhyin edellä mainituista suunnista, yleensä lattian ja katon välinen suunta.

Gradient Helsinki-mallin basso-osa koostuu yhdestä pitkäiskuisesta 30 cm erikoiselementistä, joka on asennettu tukevaan vanerirunkoon avoimesti. Koteloimattoman rakenteen ansiosta bassojen säteilykuvio on kahdeksikko (dipoli). Kaiutin ei synnytä lattian ja katon suuntaista seisovaa aaltoa. Sellaisia voi syntyä vain kaiuttimen säteilysuunnassa.

Basson tasoa Gradient Helsinki-mallissa voidaan säätää kääntämällä kaiutinta. Kaiuttimen kulmalla kuuntelutilan seiniin nähden on huomattava vaikutus basson toistoon huoneessa.

MYÖS PIENIIN KUUNTELUTILOIHIN

Gradient Helsinki voidaan asentaa myös kiinni takaseinään, erityisesti silloin jos kaiuttimet voidaan jättää riittävälle etäisyydelle sivuiseinistä. Tällöin kaiutin asennetaan 90 asteen kulmaan takaseinään nähden. Seinäasennuksen mahdollistaa keski- ja yläalueen kardioidi säteilykuvio, jonka johdosta haitallisia seinäheijastuksia ei synny.

VIIMEISTELY HUIPPULUOKKAA

Gradient Helsinki-mallin materiaalit on tarkkaan valittuja pitäen silmällä ympäristöarvoja ja kaunista ulkonäköä. Kaiuttimen runko on valmistettu äärimäisen laadukkaasta vanerista, joka on viilutettu aidolla tammi- tai pähkinäpuuviilulla. Viimeistelyvaihtoehtoina on saatavilla myös mustaksi ja valkoiseksi värjättyä tammea.


Tekniset tiedot

Malli: GRADIENT HELSINKI 1.5
Säteilykuvio:  Basso: dipoli, Keskialue & diskantti: kardioidi
Taajuusvaste: 60-20000Hz +/-2dB, 35Hz -6dB
Impedanssi: 6 Ohmia, minimi 4 Ohmia
Herkkyys: 85dB/2.83V/1m
Suositeltava vahvistin teho: 50-250W
Elementit: 1x300mm pitkäiskuinen basso, 150mm paperikartio keskiääni, 19mm alumiini dome
Jakotaajuudet: 200Hz ja 2200Hz
Liitännät: Speakon tai kullatut naparuuvit 2kpl


Erikoisominaisuudet Bi-wiring, bi-amping valmius (Mikäli Speakon-liitin valittu)
Pintakäsittely Pähkinäpuu, tammi, mustaksi tai valkoiseksi värjätty tammi.


Korkeus: 92CM
Paino: 23KG

Linkki valmistajan sivulle

ARVOSTELE TUOTE TAI KYSY TUOTTEESTA

Saatavuus

Verkkokaupasta:  3 arkipäivää

Tarvitsetko lisätietoja tuotteesta?

Ota yhteyttä henkilökuntaamme mikäli tarvitset lisätietoja tästä tuotteesta. Asiantuntijamme auttavat mielellään sinua askarruttavissa kysymyksissä!

Pekka Jääskeläinen
AV -asiantuntija
09-58601213
Pekka/Jaaskelainen//hifistudio/fi
Sami Kippola
AV-asiantuntija
03-2252213
Sami/Kippola//hifistudio/fi
Matti Kettunen
Videoprojektorit ja kotiteatteri
0400503432
Matti/Kettunen//hifistudio/fi
Antti-Ville Paju
AV -asiantuntija/projektimyyjä
040 8446823
Antti/Paju//hifistudio/fi
Lauri Eskola
Kauppias, osakas
0408427125
lauri/eskola//hifistudio/fi

ASIANTUNTIJAMME SUOSITTELEVAT