Ilmainen toimitus | 100% tyytyväisyystakuu

14/30/60 päivän rahat takaisin-takuu | Elinikäinen tekninen tuki | HifiStudion kaiutintakuu 5 vuotta | Varaa kotikäynti

STAX SRM-727II KUULOKEVAHVISTIN

2550.0 €  / KPL
 KPL 

TUOTEKUVAUS

Stax SRM-727II - Transistorivahvistin Stax kuulokkeille

Äänentoistolaitteen tärkein tehtävä on muuttaa ilman värähtely ääniaalloiksi, jotta kuuntelijan korvat voivat kuulla hiljaisimmankin signaalin.  Tämä tarkoittaa sitä, että ääntä tuottavan osan, eli kaiuttimen värähtelevän kalvon, pitää olla mahdollimman kevyt pystyäkseen muuttamaan sähköinen signaali ilman värähtelyksi. Lisäksi kuulokkeita käytettäessä liikutettavan ilman massa on pieni, mahdollistaen helpommin täydellisen ääniaallon synnyttämisen. Sähköstaattinen toimitaperiaate on lähimpänä optimaalista. STAX käyttää itse tämän tyyppisistä kaiuttimista nimitystä "korvakaiutin", ja pyrkii aina lähemmäs kohti täydellisyyttä. Koska tämän tyyppisten kuulokkeiden kanssa tarvitaan tietynlaista vahvistinta, on niiden kehitystyö yhtä tärkeää kuin itse kuulokkeiden. Elektrostaattisten kaiuttimien ohjaukseen käytetään yhteensovitettua jännitelähdettä sekä vahvistinta, ja vahvistimien tapauksessa ne pystytään toteuttamaan myös putkilla. On yleisesti tunnettua, että äänenlaatu riippuu suuresti käytetyistä komponenteista, piirisuunnittelusta ja muista yksityiskohdista. Kumpi kannattaa valita? Parhaan mahdollisen äänielämyksen tuottavan laitteen suunnittelussa pitää ottaa huomioon myös musikaalisuus. Ensimmäistä kertaa STAX vahvistimien historiassa, SRM-727II:ssä käytetään transistoripääteastetta ilman negatiivista takaisinkytkentää (NON-NFB).  A-luokan pääteasteessa käytetään puhdasta balansoitua DC-vahvistusta. Tämän ansiosta on saavutettu suuri parannus dynamiikassa, ja erityisesti korkeilla taajuuksilla. Hyvin puhdas ääni on saavutettu hyödyntämällä yksinkertaista kaksivaiheista vahvistusta alhaisen kohinan transistoreilla. Tämä vahvistin avaa täysin uusia näkökulmia musiikkiin, sen pystyessä tarkkuuteen, luonnolliseen äänen avaruuteen ja dynamiikkaan tavalla, jolle ei ole vertaista.


A-luokan vahvistin ilman negatiivista takaisinkytkentää (NON-NFB)
Ensimmäistä kertaa STAX vahvistimien historiassa SRM-727II on toteutettu ilman pääteasteen negatiivista takaisinkytkentää. Suuren virranantokyvyn A-luokan vahvistin. Tämä mahdollistaa eloisamman ja dynaamisen äänenlaadun, sekä jopa 115 kHz saakka ylettyvän taajuuskaistan. (verrattuna aiempaan 100 kHz)

Uusi muotoilu
Uudelleen muotoiltu etupaneeli pyöristetyillä kulmilla ja harjatulla viimeistelyllä. Saatavana hopean tai mustan värisenä

Täysin balansoitu järjestelmä
Elektrostaattisessa toimintaperiaatteessa kahden elektrodin väliin on asetettu vain muutama mikronia paksu polymeerikalvo, johon sekä plus- ja miinus-signaali on kytketty. Sen ansiosta XLR-liittimen mahdollistama CD-soittimelta saatu balansoitu signaali voidaan toistaa kaiutinelementteihin asti balansoituna ilman tarvetta muuntaa sitä erillisellä piirillä.

Korkealaatuiset osat tuottavat korkealaatuisen äänen
Osat on huolella valikoitu ottaen huomioon sekä äänenlaatu, suorituskyky, että ympäristö. Esivahvistinosassa käytetään alhaisen kohinan transistoreita, sekä yksinkertaista kaksivaiheista vahvistuspiiriä. Luonnollinen ja puhdas ääni, joka ei jätä pois mitään tallenteen yksityiskohtia.
 
Bypass-liitäntä
SRM-727II on mahdollista käyttää myös pelkkänä päätevahvistimena, jolloin äänenvoimakkuuden säätö suoritetaan erillisellä esivahvistimella, passiivisella voimakkuudensäätimellä tai integroidulla vahvistimella jossa on esivahvistinlähtö. Tällä vältetään kaksinkertainen voimakkuuden säätö.

 

Ominaisuudet:

ARVOSTELE TUOTE TAI KYSY TUOTTEESTA

Saatavuus

Verkkokaupasta:  3 arkipäivää

Tarvitsetko lisätietoja tuotteesta?

Ota yhteyttä henkilökuntaamme mikäli tarvitset lisätietoja tästä tuotteesta. Asiantuntijamme auttavat mielellään sinua askarruttavissa kysymyksissä!

Jari  Råback
Audio- ja levysoitinasiantuntija
0407749240
jari/raback//hifistudio/fi